Råbe & Kobberstad

Vi är ett litet team av specialister som håller till i ljusa lokaler på 16e våningen i skrapan, Västerås. Vi har unik erfarenhet att ta fram användarvänliga och funktionellt anpassade system för systematisk uppföljning inom vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

 

Företaget står bakom datorisering av intervjumetoderna ASI (Addiction Severity Index), DOK (för kvalitetsutveckling inom missbrukarvården), ADAD (Adolescent Drug Abuse Diagnosis) samt UBÅT (uppföljning av åtgärder).

Våra kunder är myndigheter som SoS (Socialstyrelsen), SiS (Statens Institutionsstyrelse),  kommuner, landsting samt privata vårdgivare/behandlingshem.

Det finns idag ett stort och växande behov av att kunna dokumentera, beskriva och följa upp olika typer av verksamheter inom vårdområdet, både på verksamhets- och central nivå. Vi har i våra system lyckats tillgodose de enskilda användarnas önskemål, ute i verksamheten, och den centrala organisationens önskemål, t.ex. i form av forskningsuttag. Nyckeln till att lyckas med detta är kommunikation och därmed förstå de olika användarnas arbetssituation, arbetsuppgifter samt den verksamhet de befinner sig i.

Vi går mot en spännande framtid, där vi kommer att fortsätta samarbetet med våra kunder och knyta nya kontakter för nya projekt. Vi är idag ledande i Sverige på utveckling av datastöd inriktat mot vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

 

Våra medarbetare

Joel Kobberstad
VD

Som VD i Råbe & Kobberstad ansvarar jag för verksamheten i stort. Förutom mitt jobb är jag pappa till två busiga och roliga killar. Är också engagerad i Västerås Schackklubb som ledare där min äldsta son spelar och får på det sättet följa med i hans utveckling. I övrigt gillar jag att umgås med familjen och vara ute i naturen.

Peter Råbe
Personalchef

Personalchef i Råbe & Kobberstad AB. Vandrar gärna ute i skogen med min hund och ligger i ständig träning för att en vacker dag klara den svenska klassikern.

070-417 58 37
peter.rabe@rk.se

Stefan Larsson
Utvecklingschef

Systemutvecklare och IT-arkitekt. På fritiden gillar jag att cykla mountainbike och bygga på familjens hus. Jag har även ett brinnande teknikintresse och gillar att konstruera saker med mekanik/elektronik.

070-745 07 50
stefan.larsson@rk.se

Jenny Lindberg Armelius Systemutvecklare

Systemutvecklare som tycker om att lösa kluriga dataproblem av alla de slag. När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj och försöker även hinna med lite träning. Tycker mycket om att rida och vara i stallet. Är stor djurvän och har tre katter.

073-262 42 48
jenny.lindberg@rk.se

Mats Sjödin
Administratör - Support

Jag är det senaste tillskottet här på Råbe & Kobberstad och jobbar med Supporten , administration under hösten kommer jag även att jobba med utbildningar. På fritiden så umgås jag med familjen. Jag försöker även träna 3 gånger i veckan så man håller sej i form. Har även en sommarstuga utanför Västerås som jag spenderar mycket tid på.

070-410 11 72
mats.sjodin@rk.se

Niklas Lindberg
Systemutvecklare

Jag är systemutvecklare och programmerare och med inriktning på databaser. Utveckling av rapportverktyg till ASI har blivit min speciallitet. Fritiden spenderar jag tillsammans med min familj eller med diverse byggprojekt som aldrig tycks bli färdiga.

Nicklas Göthberg
Systemutvecklare

Systemutvecklare med inriktning mot webbutveckling som är med och utvecklar Net-Klient för webben. På fritiden umgås jag mycket med min familj och försöker löpträna så mycket som möjligt. Datorspel och teknik i alla de former är mina två största intressen.

 
 

Våra samarbetspartners

Råbe & Kobberstad samarbetar med ledande forskare, utbildare och myndigheter inom området för att ständigt förbättra Net-Klient.

Institutet för Klinisk Psykologi (IKP)

I samarbete med professorerna Bengt-Åke och Kerstin Armelius har Råbe & Kobberstad utvecklat datastödet Net-Analys och UBÅT (Uppföljning och beskrivning av åtgärder). 

Professor Lena Lundgren

Samarbete inom forskningsprojektet STANCE vid Umeå Universitet för att förstå och mäta hälsoutfallen bland socialvårdens klienter.

Professor Anders Håkansson

Huvudman för ASI Spel och arbetar med forskning kring spelberoende i Sverige.

Lotta Johansson, utbildare

Utbildar i ASI-metoden via Råbe & Kobberstads bokningsbara utbildningar. Ger även lokal utbildning och stöd i användandet av Net-Klient.

Steve Wicks, utbildare

Samarbete kring Net-Plan och Learning Transfer. Utbildar inom flertalet metoder. Läs mer på www.learningtransfer.se

Niklas Waitong, utbildare

Utbildar inom ADAD metoden via Råbe & Kobberstads bokningsbara utbildningar. Läs mer på www.waitong.se

Socialstyrelsen

Huvudman för ASI-metoden, samarbete kring revision, innehåll och implementering av ASI.

Statens institutionsstyrelse (SiS)

Huvudman för ADAD-metoden, samarbete kring revision, innehåll och implementering av SiS-ADAD och SiS-DOK.